Post by Deleted on Oct 4, 2023 19:20:49 GMT
(MÜQƏDDƏS KİTAB SUALI) Boşanma və yenidən evlənmə barədə soruşan kişiyə verdiyiniz məsləhətdə həqiqətdən başqa hər şeyi söylədiniz. Əgər həyat yoldaşınız, kişi və ya qadın sizi fiziki olaraq təhqir etsə, şifahi təhqir etsə və ya varlığınızı tamamilə inkar etsə nə etməli? Siz deyirsiniz ki, biz nikah zamanı sədaqət vəd etdiyimiz üçün Uca Allah razıdır? Və sırf evləndiyimiz üçün bu həyat yoldaşının belə pis rəftarına dözməliyik? Mən bunu Müqəddəs Kitabda görmək istərdim ki, orada Tanrı hər şeyin yaxşı olduğunu deyir. Mən 31 ilin 18 ilini dua edərək və ərimin dəyişəcəyinə inanaraq dözmüşəm, o, qürurlu, inadkar, nifrət dolu, alçaq və pis bir insandır, amma kilsədə, komitələrə rəhbərlik edir, məni sevdiyini və ya istədiyini öyrədir və inkar edir. 18 illik evliliyim ərzində mənim üçün heç nə etmədi. Ona görə də soruşuram ki, bu, Müqəddəs Kitabın Müqəddəs Yazısında harada yazılıb? Mənə bu barədə cavab lazımdır.
Müqəddəs Kitabın boşanma və yenidən evlənməyə cavabı:
(MÜQƏDDƏS KİTABIN CAVABI) Onun şərinin müxtəlif yollarla üzərinizə tökülməsinə görə çox təəssüf edirik. Əmin olun ki, Allah bunu bilir və bu cür insanları səmimi qəlbdən tövbə etməsələr, bu günahları tərk etməsələr və ömürlərinin sonunadək İsanın ardınca getməsələr, günahlarına görə cəhənnəm zindanına göndərəcək. Ərinizin indiki günahkar ürəyinə baxmayaraq, Müqəddəs Kitab buna görə boşanmağa və ya yenidən evlənməyə icazə vermir. Müqəddəs Yazının bu hissəsini nəzərdən keçirin:
Evli insanlara (mən yox, Rəbbə) belə bir əmr verirəm: Arvad ərindən ayrılmamalıdır. Amma belə edərsə, ya subay qalmalı, ya da əri ilə barışmalıdır. Ər isə arvadını boşamamalıdır.
Belə qəddar adamla yaşamaq lazım deyil, həm də nəticə verməsə və mümkün olmadıqda yenidən evlənmək lazımdır. Müqəddəs Kitaba görə, bu, sizi zinaya və ya əxlaqsızlığa və əxlaqsızlığa aparacaq. Bu mənim qərarım deyil. Mən sizə ancaq orada deyilənləri deyirəm. Qoy əriniz günahlarından tövbə etsin və Məsihdə və ya həqiqi xristianlarda olan bütün yeni yaradılışlar kimi, ondan axan məhəbbətlə yaxşı bir ürək tapsın. İsanı tanıyırsan? Unutmayın ki, həyata aparan yol ÇƏTİNDİR. Sənə qarşı günah edənləri bağışlamalısan ki, sənin öz günahların bağışlansın.
Nəticələr:
Bu xristianlıqdır:
1. Boşanma qadağandır.
2. Ayrı yaşaya bilərsiniz, amma nikahınız mömin olub-olmamağınızdan asılı olmayaraq ölənə qədər davam edir.
3. Bu, Allahın yaratdığı yeni Evlilik Qanunudur.
4. Allah boşanmağı və yenidən evlənməyi ləğv etmişdir.
5. Evlilikdə tək yaşaya və ya həyat yoldaşınızı bağışlayıb barışa bilərsiniz.
6. Zinakar evlilikdə istədiyiniz kimi yaşayıb saxta ərinizlə və ya saxta arvadınızla həlak ola bilərsiniz, çünki yalnız birinci həyat yoldaşı Allahın nəzərində qanuni həyat yoldaşıdır, bu sizə bağlıdır.
Müqəddəs Kitabın boşanma və yenidən evlənməyə cavabı:
(MÜQƏDDƏS KİTABIN CAVABI) Onun şərinin müxtəlif yollarla üzərinizə tökülməsinə görə çox təəssüf edirik. Əmin olun ki, Allah bunu bilir və bu cür insanları səmimi qəlbdən tövbə etməsələr, bu günahları tərk etməsələr və ömürlərinin sonunadək İsanın ardınca getməsələr, günahlarına görə cəhənnəm zindanına göndərəcək. Ərinizin indiki günahkar ürəyinə baxmayaraq, Müqəddəs Kitab buna görə boşanmağa və ya yenidən evlənməyə icazə vermir. Müqəddəs Yazının bu hissəsini nəzərdən keçirin:
Evli insanlara (mən yox, Rəbbə) belə bir əmr verirəm: Arvad ərindən ayrılmamalıdır. Amma belə edərsə, ya subay qalmalı, ya da əri ilə barışmalıdır. Ər isə arvadını boşamamalıdır.
Belə qəddar adamla yaşamaq lazım deyil, həm də nəticə verməsə və mümkün olmadıqda yenidən evlənmək lazımdır. Müqəddəs Kitaba görə, bu, sizi zinaya və ya əxlaqsızlığa və əxlaqsızlığa aparacaq. Bu mənim qərarım deyil. Mən sizə ancaq orada deyilənləri deyirəm. Qoy əriniz günahlarından tövbə etsin və Məsihdə və ya həqiqi xristianlarda olan bütün yeni yaradılışlar kimi, ondan axan məhəbbətlə yaxşı bir ürək tapsın. İsanı tanıyırsan? Unutmayın ki, həyata aparan yol ÇƏTİNDİR. Sənə qarşı günah edənləri bağışlamalısan ki, sənin öz günahların bağışlansın.
Nəticələr:
Bu xristianlıqdır:
1. Boşanma qadağandır.
2. Ayrı yaşaya bilərsiniz, amma nikahınız mömin olub-olmamağınızdan asılı olmayaraq ölənə qədər davam edir.
3. Bu, Allahın yaratdığı yeni Evlilik Qanunudur.
4. Allah boşanmağı və yenidən evlənməyi ləğv etmişdir.
5. Evlilikdə tək yaşaya və ya həyat yoldaşınızı bağışlayıb barışa bilərsiniz.
6. Zinakar evlilikdə istədiyiniz kimi yaşayıb saxta ərinizlə və ya saxta arvadınızla həlak ola bilərsiniz, çünki yalnız birinci həyat yoldaşı Allahın nəzərində qanuni həyat yoldaşıdır, bu sizə bağlıdır.